Sunday, April 23, 2006


BROODJE

Gistermiddag een Chiabattabrood gebakken.
Weliswaar van mix uit een pakje (Koopmans, goedkoop bij Xenos), maar toch.
Ook een pan lekkere Houthakkerssoep gemaakt en dus weer zitten smullen met z'n allen 's avonds.
Houthakkerssoep? Ja ooit, heel lang geleden, het recept van een kennis gekregen en sindsdien een topper binnen ons gezin.

RECEPT:
Maak een litertje of 3 bouillon van tabletten.
Mik daar een pakje zuurkool met vocht en een stuk of wat gesneden uien bij.
Drie ons cervelaatworst in kleine stukjes snijden en er ook in doen.
Evt. een teentje of 2 gehakte knoflook en dan een half uurtje sudderen.
Opdienen in diepe kommen met een bloepje creme fraiche.
LEKKER !!!!!!

2 Comments:

Blogger Borduurmiep said...

Zuurkool?? brr... hoe kóm je op het idee... ik ben als kind al zoveel gepest, hihi!

Monday, 01 May, 2006  
Anonymous Erica Hobbs said...

Hoeveel zuurkool zit er in zo'n pakje? Hier hebben ze alleen maar pakken van 2 pond. En is Creme Fraiche zoiets als Sour Cream? Ik wil het wel eens proberen, want wij zijn dol op soep.

Monday, 08 May, 2006  

Post a Comment

<< Home